Mindenki hallott már a feng shuiról. Elolvastuk a cikkeket, igen, békát kell tenni a gazdagság sarokba, szájában legyen pénz, meg kis elefánt se árt, aminek felfelé áll az ormánya, mer'azjó, meg szerencsepénz, meg szélcsengő ide-oda a bágua térkép szerint.

De hát merre is van a gazdagság sarok? Mi az a bágua térkép?

Akkor megvesszük a KÖNYVET.

Elolvassuk, megtudunk sok okos dolgot a kínai történelemről, aztán végre elérkezünk a praktikusnaknemmondható praktikus részhez, nem értjük, meg kilóg az egészség sarok a házból, és az ágyunkat se tudjuk máshová tenni, mint ahol most van, és nagyjából a kukába repül a könyv, de legalábbis a polcra, porfogónak.

Nyilván nem fogunk egészség sarkot építeni a negyedik emeleti lakásunkhoz. Annyi apró részlet van, hogy elveszünk benne. Na de, a jó hír! Nem kell a KÖNYV. Nem kell 3 térkép és teljes lakásátépítés, nem erről szól a feng shui. A legalapvetőbb és legfontosabb TE MAGAD vagy! Hiába rakja tele a lakásodat egy szakértő mindenféle viz, föld, akármi erősítő elemekkel, ha nem érzed jól benne magad, semmit sem ér. A másik dolog amire rájöttem, hogy rendet kell rakni. Talán a legfontosabb üzenete a feng shuinak ez a kettő: Csinálj rendet! Érezd magad jól a lakásodban!

Ezt a két dolgot szem előtt tartva, megpróbálom praktikusan bemutatni, hogy én hogyan alkalmazom a feng shuit, ha szeretnél, tarts velem!