A klasszikus feng shui számokkal és térképekkel dolgozik. Először ki kell számolni a gua számot (vannak hozzá online kalkulátorok) ez a személyes életenergia számunk, a születési dátumunk alapján.

Ha családunk van és többen élünk a lakásban, akkor ki kéne számolni a többiekét is, és ha ezzel megvagyunk, kell egy alaprajz, amire rávetítjük a bágua térképet.

Ha ilyen komolyan szeretnénk foglalkozni a feng shuival, szerintem érdemes szakértőhöz fordulni.

Nyilván kiolvasható száz könyv a témakörben és akkor magunknak is meg tudjuk csinálni, de mivel nagy változásokat fogunk eszközölni, akár átépítést is, ezért talán nem a legjobb megoldás a saját magunk által kreált tervezés.

Aztán ott van az egésznek a keleties hagyománya. Mi Európában élünk, többé-kevésbé a zsidó-keresztény hagyományok szerint, mi magyarok pedig egyébként is kicsit kívülállók vagyunk az európaiak közt is. Rá lehet-e húzni egy kínai módszert egy európai ember életére? Bizonyára van hogy igen, többnyire szerintem nem.

Ezért feng shui magad. :)

Alapvetően ami szép és harmónikus, az jó hatással van ránk, jó kedvre derít, és ezáltal meg is történt a mágia, jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Különösen igaz ez arra a helyre, ahol élünk. Igaz, kompomisszumokat kell kötnünk, hiszen legtöbbünk családban él, és nem egyedül dönt a lakás minden pontjának kialakításáról, de az alapvető igazságok, amiket a feng shui tartalmaz, minden otthonban betarthatóak.

1. Csinálj rendet ott ahol nem érzed jól magad!

2. Dobd  ki, add el, ajándékozd el azt, ami nem kell!

3. Érezd magad ellazultan, kellemesen a pihenésre szánt részeken, feldobva az aktivitásra szánt részeken!

4. Figyelj a színekre és a fényekre!

Ez a négy fő szabály van, és bizony nem olyan könnyű végrehajtani, mint leírni.

Ez a blog arról fog szólni, hogy hogyan teremtsünk harmónikus otthont magunknak ahol mindenki jól érzi magát.

Melyikben éreznéd magad kellemesen?

A)

DIY lakberendezés feng shui

B)

DIY lakberendezés feng shui

Nincs jó válasz! Amelyik kellemes érzésekkel tölt el. Többnyire a másodikat fogjuk választani, a színek és fény miatt, de erről a legközelebbi posztban írok...