Nem tudom te hogy vagy vele, de velem télen elfut a háztartás. Az addig oké, hogy vannak tároló dobozaim, de nem tudom már miket tettem bele, és sokszor azt sem, hogy maga a doboz hol van. Hogy lehetne ezen segíteni?

Egyik nap kipottyant a fejemből egy ötlet, hogy a dobozokat feliratozom, fogok egy kockás füzetet és felírom hogy miket tartok bennük. A rendszerezés rendszerezése!

Kezdjük a konyhával.

Van egy kosaram, benne különféle tészták. Kosár a második felső konyhaszekrényben. Felirat nincs rajta. Kis kockás füzetbe egyelőre semmi, de most hogy a nagyszerű ötlet megszületett, bizony az első konyhaszekrényben körülnézek, rendszerezni fogom, és így eljutok a füzetben a másodikhoz is, ahová végre felírhatom: TÉSZTÁK: MÁSODIK FELSŐ SZEKRÉNY BAL OLDALT.

Így elkerülhetem legközelebb, hogy ez történjen:

:D 

Nézzük mire lesz szükségünk:

- Üres üvegekre

- Dobozokra

- Filctollakra, papírra, biztostűre

- Esetleg öntapadó matricára, vagy vinnyettákra.

Fogjuk a megkezdett zacskókat és lisztes-, darás-, cukrospapírjainkat és töltögessük tele az üvegeket. Amit dobozba szeretnénk tenni, tegyük átlátszó dobozba, ha kosárba, akkor címkézzük fel, és biztostűvel rögzítsük. Ezútán nincs más dolgunk, míg szép sorba rendezni őket és a kockás füzetünkbe felírni az első oldalra: 

Konyhaszekrény

Felső első szekrény:

Valahogy így fog kinézni, ha jól csináltuk :)

...vagy így:

 ...és csukjuk be az ajtaját. Jöhet a megérdemelt friss kávé. :)

Azt hiszem rengeteget tettük az egészség-sarokért, hiszen a kedvünk jobb lett, a konyhánk rendezettebb, és finom kávét is ajándékoztunk magunknak.

Ha mindennel megvagyunk, körülnézhetünk, milyen dekorációval dobhatjuk fel a konyhát. Mondjuk egy csodaszép lámpafüzér?